Påskminnen

Förra året gömde vi ägg i de ihåliga äppelträden. En Mon chichi dolde sig i ett av dom. Du skrattade och skrek vid fyndet. Gräset syntes gulnat med ett par gröna strån här och där. Sol. Geggamoja. I år var vi på samma plats men lite före. Samma plats för att fylla på minnet. Att jag var med dig där.

Mina egna påskar var hos min mormor och morfar. Ugglan Uggelbuggel i ett rött ägg klätt med staniol. Virkade mössor till äggen vi målat med kritor. Snöslask på vägen. När jag var äldre stannade jag kvar när mamma och pappa åkt hem. Mormor och jag gjorde ost av filmjölk som droppade genom melittafilter. Stickade kläder till mina mjukisdjur. Åkte med bussen till stan. Jag läste alla böcker i hyllorna. Om en far som var kannibal i fjärran länder, om Silke, Selma Lagerlöf, jaktmarker och fiskevatten, året fyrkantigt som morfar sa med Kronblom i. Vi spelade kort och couronne. Dagarna var ändlösa och på natten sov jag i soffan som är din säng nu.

Kiss i sängen och ha det bra, ligga kvar och fundera, stjärten varm som en sommardag, jag tror jag tar och kissar lite mera! Sjöng mormor.

5 reaktion på “Påskminnen

 1. Det är underbart med minnen, minnen skapar ni tillsammans nu, din dotter o duk. Hoppas ni får en så underbar påsk som det bara är möjligt. //Ulrika

 2. Hoppas att dessa cellgifter ger cancern vad den tål! Låter intressant med odlingen av vita blodkroppar. Det gäller att googla och leta tills man hittar metoder man tror på. Håller alla mina tummar och tår för dig!

  Glad Påsk!

  ps. min mormor sjöng samma sång för mig när jag var liten.

 3. Tänker på dig och skickar styrkekramar. Tack för att du delar med dig. Hoppas hoppas det ger bra resultat.
  Stor kram /Ingrid

 4. Hoppas ni får fira många fler påskar och vårar tillsammans. Du verkar vara en fantastisk mamma som tyvärr tvingas leva mitt i en mardröm. Kan inte föreställa mig vad du går igenom.

  På bloggen http://annajansson73.blogspot.se/ finns en bok som heter ”sagan om den trasiga mamman” där man beskriver för ett litet barn vad som har hänt mamman och varför. Mamma Anna i bloggen dog av sin bröstcancer så läs bara om du känner att du klarar det.

  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>