Mitt nya onda jag

Vi har fått en ny granne i vårt hus. Han är 25 år. Han har köpt en lägenhet på nedre botten för han är så tjock att han inte får plats i hissen. Han går ut en gång om dagen. Då går han tre meter från porten och sätter sig på bänken framför entrén och röker.

För någon som slåss mot cancer är det provocerande med någon som gör ALLT i sin makt för att förkorta sitt liv. Jag gör ju allt för att förlänga mitt så länge det bara går. Räknar dagar, timmar, månader och minuter tills du fyller 3 Snorpan. Det är det magiska året. Det är från den åldern man tror att människor börjar skapa minnen. Om jag lever så länge kan du ha egna minnen av mig om det inte går vägen nu.

Samtidigt förstår man ju i någon mening att människor kan vara så olyckliga att de inte orkar. Bara kurar ihop sig i soffan med chipspåse efter chipspåse i sin ensamhet. För att livet och människorna behandlat dem illa. Men jag minns hur jag tittade på trasiga människor under min behandling och önskade att jag kunde byta liv med dem. Skulle de ändå slösa bort sina så kunde de få det lilla som kanske fanns kvar av mitt istället. För onda cirklar kan brytas. I det fallet handlar det ju om att hitta en inre kraft och kämpa. Det tar dig inte så långt i kampen mot cancer. Ta och skärp dig vill jag skrika. Gå ett varv runt kvarteret och var glad att ingen annan än du själv hotar ditt liv just nu. Det kommer jag naturligtvis inte att skrika. Även om cancern fått mig att bli lite väl uppriktig mot människor ibland med motiveringen att säger jag det inte nu så blir det aldrig sagt. Men imorgon ska jag säga hej.

En reaktion på “Mitt nya onda jag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>