Jag älskar dig

Vi har en strulig natt. Du och jag är ensamma kvar i sängen. Klockan är snart fyra på morgonen. Snöplogen hyvlar asfalt där nere. Du ska precis somna om. Tittar på mig. Jag älskar dig lite. Säger du.  Från ingenstans. Jag älskar dig också, mycket. Säger jag. Nej, jag älskar pappa mycket. Mamma bara lite. Säger du. För mamma har som…plåster på magen.

Några timmar senare tar jag bort stygnen och plåstren på magen. Sköterskan har aldrig sett så små fina stygn. Aldrig varit med om så enkla stygn att ta bort. Vem har gjort dom? En tysk, säger jag. Och hoppas att du älskar mig mycket nu också.

14 reaktion på “Jag älskar dig

 1. Läser, tänker, snörvlar till och några tårar rullar på min kind… Mitt i hjärtat sitter dina ord! Att jag sitter på bussen kommer jag på sen. Ler mot en passagerare och säger, Ta vara på livet! Kram till snorpan och fina snorp-mamman.

 2. Åh, fina lilla Snorpan! Det är bara med dem man älskar riktigt mycket och är väldigt trygg med som man vågar utmana och säga stora tankar. Ta det som ett beröm till dig som mamma. Här fick hon pröva sina ord och känslor med dig och du tog emot det på ett fantastiskt sätt. Med dig får hon växa, med den kärlek och trygghet hon behöver.

  Kram till dig som är en så fantastisk mamma!

  L

 3. Ååh vilken stund av kärlek, fina snorpan – jag är dundersäker på att hon älskar sin mamma massor!!! och tyckte plåstret var lite läskigt – och det är precis så…tillsammans med den man älskar och är trygg kommer det fram både det ena och det andra…Du skriver som alltid rakt in i hjärtat på ett fantastiskt sätt! hoppas hoppas hoppas att den tyska läkaren hittar rätt i medicinerna och att du får massor av mer tid med din finfina Snorpa! Kram o ha en fin onsdag!

 4. Ah, sa fint och vilket fint minne att spara i hjartat och for Snorpan att lasa om nar hon ar stor. Karlek till dig och din fina familj.

 5. Dina texter och ditt sätt att skriva är fantastiska. Jag är bara så ledsen att de måste ha ett sånt tragiskt ursprung. Hoppas verkligen på allt det bästa för dig och din familj.
  Kram Carina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>