Sista chansen

Nu tar vi den. Den sista chansen. Dyr som skam. Men vi kan inte låta bli att prova. I resten av Europa gör man ett test på tumören innan man sätter in cellgifter för att se vilka cellgifter tumören reagerar mest på. Det gör man inte i Sverige för i Sverige anser man inte att sådana test är tillförlitliga. Eller så tycker man dom är för dyra. Vad vet jag. Nu åker jag och gör det utomlands. För att se vad dom säger, för att se om dom kan ge mig något annat som man inte kan ge mig här, för att jag ska kunna få de mest effektiga cellgifterna här hemma om det istället blir här. Man ska inte jaga i en mörk skog, säger den andra läkaren. Allt ljus på er mina cancerceller i kroppen. Nu ska ni plockas ut, undersökas, skrapas på och testas på alla ledder så vi vet vilken ammunition ni ska få möta. I kliniskt vitt labratorie ska ni ut. Studeras under lupp. Så vårt anfall kan göra er lite långsammare. Min tid lite bättre och kanske till och med lite längre. Som en fotbollstränare som ser motståndarlagets matcher på TV inför mötet ska lära oss allt om vad ni gillar och vad som är era värsta rädslor.

Snorpan, förlåt att mamma åker bort några dagar. Jag hoppas det ger oss fler dagar i retur. Mamma ska jobba och göra tester. Jobba med mammas nya jobbarkompis. Henne ska jag berätta mer om sedan. Nu vet du bara att det var hon som tog bort lejonet (solskyddet) på din plats i bilen. Och att hon och mamma ser glada ut på bilder tillsammans. Men jag ska berätta mer om vilka fantastiska varelser den här jorden befolkas av. Det ger mig hopp. Så mycket kommer att bli så bra för dig. Världen är inte bara fylld av surpuppor och  ondska. Den är också fylld av omtanke, begåvning och vänlighet.

 

38 reaktion på “Sista chansen

 1. Vi är fler som gärna bidrar till de dyra men ack så hoppfulla undersökningarna…. Hur gör vi Snorpans mamma?
  Kram på vägen

 2. Vad jag hoppas att detta lyckas och vilken kraft och styrka som ryms inom dej. Du är så otroligt modig och handlingskraftig. Vilken fight du ger sjukdomen, Nu ber vi och tror på att detta går vägen!!!

 3. Jag håller alla tummar och tår att testerna går bra och de hittar den bästa ammunition som finns till att skjuta bort cancercellerna! Många kramar till dig och din familj

  PS. Det finns mycket mer att önska från svensk sjukvård. Läste i DN dessa artiklar som är skrämmande läsning (bara en sån sak att Riksrevisionen inte kan granska landstingen). http://www.dn.se/kultur-noje/hur-mycket-ar-en-patient-vard

 4. Jag håller tummarna hårt hårt för att det dyra ger bra resultat och mer tid för er tillsammans. All lycka till med den chansen! ❤

 5. Jag ryser då jag läser att du kommer iväg och ger djävulen i din kropp en omgång till.

  Snorpan, vilken mamma du har!

  Som många andra vill jag ge ett bidrag, hur gör vi det lättast?

  Många kramar från en medmänniska

 6. Som vi har väntat på denna nyhet!!! Hoppfulla nyheter det här. Seriöst, kära Snorpans mamma, kan vi bidra på något sätt till denna resa?

  Säg bara till. Ingen skam ingen tjafs. Klart vi hälper till :) )

  Kramar till dig denna fina molniga Tisdag.

 7. Du är modig och en visionär som söker och söker nya vägar och hittar just den rätta vägen, för dig . Och ändå , att inte ge upp utan uttömma de möjligheter som finns i vår globala värld. Jag skulle gjort samma som du. Jag beundrar dig enormt. Massor av Kramar till dig och din lilla fina familj

 8. Starka modiga Snorpamamma jaga de djävlarna med hoppets lampa tänd och som får leda rätt ammunition till att utjämna din kamp. All beundran

 9. Glömde en annan viktig sak, vi verkar vara många som vill stötta kampen för att Snorpan ska få ha sin mamma länge än varför inte starta en stödinsamling för detta kram

 10. Å, heja! Skickar ett stort lycka till och önskar önskar önskar att man hittar exakt den blotta i försvaret som krävs! Break a leg! Härligt att du får med dig en vän också.

 11. Jag har följt din blogg ett tag, skrattat, gråtit och skrattat lite till. Kramat hårdare på mina barn och tänkt på hur skört livet är. För varje inlägg du skriver blir jag glad och tacksam att du finns kvar, att du kämpar. När jag ser andra människor som utan att tveka frågar hur de kan hjälpa dig med denna dyra, men så viktiga undersökning, börjar jag gråta igen.

  Jag önskar dig all lycka och fortsätter att se hur det går för dig. Hoppas och tänker varje dag att något nytt, positivt, ska komma.

  Kram

 12. Hej fina du!

  Bara för att ge dig lite stödjande information och uppmuntran kan jag berätta att jag läste Steve Jobs biografi och hans läkarteam jobbade precis så; dvs man testade tumören för att kunna avgöra vilka mediciner – befintliga såväl som mediciner i klinisk testfas – som skulle ha bäst verkan. Steve Jobs själv och hans läkare beskrev det som att det var detta tillvägagångssätt som höll honom vid liv i flera år genom att göra så att han hela tiden låg steget före cancern.

  Lycka till, jag håller tummarna för att det skall funka som planerat!

  Kram,
  Sofia

 13. Positiva nyheter!!!

  Och jag säger som så många före mig – vill så gärna ge ett bidrag till dina kostnader. Ingen ångest, inga motkrav, inget som är negativt. Låt oss få göra det.Vill så gärna ge dig, Snorpan och Snorpans pappa mycket tid ännu tillsammans.

 14. Underbart! Modiga du som inte ger upp hoppet, som kämpar, slåss och vetenskapligt betraktar samtidigt som du lyckas vara en fantastisk mamma! Imorgon sätter jag in pengar på Snorpans konto och märker dem med resa.

  Kram från mig och fuck the cancer!

 15. Varför vänta till i morgon med det du kan göra idag?

  Jag satte in 300:- till dig på Snorpans konto. Dessa är från mig till dig och för behandling hos den andra läkaren.

  Kram

 16. Jag håller tummarna för dig men jag behöver ett kontonummer med. Jag vill hjälpa på alla sätt jag kan.

 17. Härligt,jag hejjar oxå på,på dig Snorpans starka mamma!
  Jag hoppas den där dumma cancern får sig en match,så ni kan få vara en familj ifred. Kram:-).

 18. Apropå ditt tidigare inlägg om prestigelösa doktorn:
  ”Kanske” väger nog alltid tyngre ett ”inte”. Kanske är ofta ett missförstått ord, låter litet tamt, litet velande och till och med mesigt. Men dess egentliga betydelse är egentligen kraftfull: kan ske. Ordet säger inte att det kommer att ske, eller måste ske – men väl att det kan ske och det är gott nog.
  Och apropå hur vi stundtals hemifrån arbetande själar använder våra dagar var igenkänningsfaktorn stor. Att sitta och skriva i pyjamas vinglandes på en pilatesboll halva dagen är inte heller så dumt – ända tills den ohyggligt strukturerade grannen oförhappandes ringer på och man plötslig känner sig som om man har något man borde förklara …

 19. Åh vad jag håller tummarna för att detta ka hjälpa dig/er!!! Jag beundrar ditt mod , din styrka och ditt sätt att skriva i denna mardrömsliknande situation. Är övertygad om att Snorpan kommer att vara så tacksam o så stolt över allt du gjort o gör för henne.

 20. Hej kamrat,
  Jag har oxå gjort en resa i cancerlandet, det var inge vidare men jag hade tur och fick en returbiljett. Om du fortfarande letar alternativmedicin får du gärna kontakta mig. I övrigt vill jag bara önska dig och familjen all lycka och framgång!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>