Bröllopsdag

Jag har små mål. Att vara vid liv vid olika högtider och dagar. Att se min nästa bok i tryck. Jul och nyår. Sportlov. Snö. Vårfåglar. Fotbollsmatcher. Gullvivor. De flesta ligger nära nära i tiden. För jag känner i kroppen vad som händer nu. Smärtorna ökar. Håret växer tillbaka. Kroppen återhämtar sig. Cancern också.

Nästa mål är pappas och min bröllopsdag. Det är inte långt kvar. Cancern kommer inte ta den ifrån mig. Jag tittar på fotot som bleknat i solen på mitt kontor. Konfettin som regnar. Februarikyla och bara axlar. Sol och snö. En lyckans dag. Som för pappa kommer att bli smärtans dag alla de kommande gångerna. Det finns ingen som ger mig hoppet att detta inte skulle vara den sista bröllopsdagen vi firar tillsammans. Ett stygn i pappas hjärta när andra ser en vanlig vinterdag passera. En saknad. Minnen som kanske känns ljusa sedan. Men inte nu. Skulden i mig att han kunde ha hittat någon annan. Sluppit allt detta.

Men i år når jag fram till vår dag. Ett mål är uppnåt.

Men hur fan firar man sin sista bröllopsdag utan att vara ledsen?

15 reaktion på “Bröllopsdag

 1. Jag läser mycket på nätet och på andra ställen och det är få som skriver så levande som du. Det är svårt att knyta an till de flesta då allt känns så ytligt men dina ord är verkligen på riktigt. När du beskriver ert liv känns det som att jag går precis bredvid er. Jag vill bara rycka tag i er och föra er fina familj till en plats någonstans där ni kan få leva tillsammans så länge så länge.

  Du skrev för en tid sen att du inte ville byta liv med någon annan trots att du vet att tiden är begränsad. Jag berättar om dig och dina kloka ord för andra så ofta det passar. Jag önskar att fler fick förstå det viktiga i det du förmedlar.
  Att leva ett kort kärleksfullt liv är större än ett långt meningslöst.

  Snorpan och snorpans pappa har sån tur att de fått just dig till mamma och fru.

  Den gåvan du ger dem i form av texter och förberedelser för Snorpans framtid är enorm. Du ger dem mer än en del andra får fast de har sina föräldrar i livet.

  Kramar Petra

 2. Faan! Det är så hemskt att inte just ni ska få uppleva ett oändligt antal bröllopsdagar! Känner så väl igen mig i känslan av att man drabbar sina nära och kära. Tänk istället, vilken tur att du och din man blev drabbade av varandra, att ni fick lära känna den stora kärleken, att ni fick eran fantastiska Snorpan!

  Sedan är det helt enkelt förjävligt att inte du ska få vara kvar i oändlig tid!!!

  Mitt hjärta blöder för dig, din Snorpan och din man.

  Tårfyllda kramar

  L

 3. Jag önskar att jag hade ett svar på den frågan. Jag hoppas ändå av hela mitt hjärta att ni får en så bra bröllopsdag det bara går!
  Kram

 4. Det är inget litet mål du har, att nå fram till viktiga bemärkelsedagar. Att du ser det som ett litet mål är snarare ett tecken på hur vi tar allting för givet. Inga bemärkelsedagar är för självklara, men vi stoppar alla huvudet i sanden och tänker inte längre än näsan räcker. Du får oss att tänka efter, kram till dig!

 5. Hej!
  Har förstås inget bra svar på frågan om hur bröllopsdagen kan firas utan ledsenhet. Vi är ju alla olika, men för mig brukar det vara så att om ledsenheten får vara med, så brukar den på något märkligt sätt oxå hålla upp dörren för de litet ljusare känslorna. Har suttit o läst din blogg mycket de senaste kvällarna. Det är ofta olika saker som får mig att stanna upp – idag var det dina ord om ”ditt nu” som du skrev i januari i år. Kom att tänka på denna passus i en bok som jag under ett antal år läste om och om igen:

  ”När din uppmärksamhet fokuseras på nuet uppstår en vakenhet. Det är som om du vaknade upp ur en dröm. tankarnas dröm, drömmen om det förflutna och drömmen om framtiden. Sådan klarhet, sådan enkelhet.Ingen plats för problem. Bara det här ögonblicket, sådant det är.”

  Givetvis är detta lättare sagt än gjort, men din skildring av sådana ögonblick gav en svindlande innebörd åt vad de kan innebära. Uttrycket om att den enda tid som finns är nu kan tyckas schablonartat – men det är rasande sant i all sin komplicerade enkelhet. Tack för att du påminde om detta.

 6. Önskar er en lycklig bröllopsdag och blåser med vargstyrka så att skulden lossnar. Skulden ska Cancern bära. Med dig har din man hittat kärlek och blivit pappa till världens bästa Snorpan. Inte ska du känna skuld för det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>