Saker jag ville lära dig

Jag vet att föräldrar tror att dom ska kunna lära sina  barn en massa saker. Men sedan när barnen är tillräckligt stora för att lära sig segla, knyppla, åka snowboard och slalom eller spela fotboll och hockey är barnen helt ointresserade och vill hellre spela gitarr eller dataspel. Några av dom saker jag hade velat försöka lära dig är att åka skidor. På längden då. Utför är ju skoj men vi vet alla att det finns andra som hanterat uppgiftenn att lära dig så mycket bättre. Abba som åker till Andorra och Engelberg och som vet allt om nya skidmodeller och inte slösar tid på att dricka glühwein och äta apfelstrudel – något som väl var de huvudsakliga skälen till att din mamma överhuvudtaget började åka slalom för länge sedan. Men längdskidor. Därför har jag tänkt att göra en instruktionsvideo. Där ingår även en vallakurs. Pappa och jag ska spela in tillsammans. Vi måste bara hitta en dag när vi är glada. Jag vill att det ska vara en rolig film. Inte en där du ser hur ledsen det gör mig att jag inte kommer vara med på riktigt.

Sedan funderade jag om det fanns något mer. Klättring kanske men du verkar redan ha bra koll på de grundläggande principerna. In med rumpan. Använd benen och titta vart du ska. Vi får se. Vi lägger filmerna i en fil som heter ”mamma lär Snorpan nya grejer”.

Igår var Abba på middag. Inte för att lära dig åka skidor men för att få träffas och leka med dig. Jag var chanslös i konkurrensen. Du tog tag i hennes hand och släpade iväg henne och ni byggde kojor, hoppade i säckar, klädde ut er och jag vet inte allt. Den sura Snorpan som huserat hos oss hela dagen var försvunnen och vi letade inte. När du somnat gjorde vi annat. Pratade sjukvårdsstrategier. Men innan dess gjorde vi lite jobb och var som vanligt. Bara vi. Det var så länge sedan. Jag glömde för en stund. Tappade bort rädslan för allt som växer i mig. Jag var bara vi med Abba. Och jag letade inte.

3 reaktion på “Saker jag ville lära dig

  1. Vill tacka dig för en fin och ärlig blogg. Jag är själv sjuk i sekundär spridd skelettcancer efter bröstcancer förra året. Det är en fucking cancer som gör så att vi inte får vara med våra nära och kära så länge som vi skulle vilja. Kommer att följa din blogg och önskar dig all lycka. Vill även tipsa om en sida jag hittade idag via Facebook. En massa läsning om och för närstående. Lämnar sidan så får du känna om det är något för dig. Kram Ulrika
    http://www.cancerfonden.se/narstaende

  2. Jag har sagt det förut och jag säger det igen; tack för att du öppnar ögonen på oss som gnäller för ingenting. När jag är trött och ryggen värker efter att ha burit och burit på dottern och inte sovit på alldeles för länge, då läser jag din blogg och inser hur lycklig jag är.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>