Sommarkatalogerna

Så dimper dom ned med ett brak i brevlådan. Ellos, HM, IKEA och La Redoute. Vår- och sommarkollektionerna är här. Ända sedan jag var liten har jag älskat att bläddra i kataloger. Sommarbilder på vintern och varma tröjor och snö på sommaren. En dröm om en bättre tid än den man är i just nu. En dröm om framtiden. Förra året blev jag sjuk ungefär såhär dags på året. Eller jag var väl sjuk innan dess men tumören var nu så stor att jag började få symptom. En molande mensverk och den där oregelbundna mensen. Jag åkte in för den där konisationen och lovade mig själv att när det här var avklarat skulle jag köpa mig den där fina men dyra väskan från La Redoute-katalogen. Men det blev aldrig avklarat eller över. Det blev cancer. Och ingen väska. Varje blick på de där katalogerna förra året påminde mig om att det kanske inte fanns så mycket framtid att planera inför. Att den sommaren som kom kanske dels skulle vara den sista och dels knappast skulle innebära mig själv brunbränd i fin klänning på en badstrand. Snarare likblek och utmärglad i en sjukhussäng med cellgifter droppandes.

Nu kommer dom igen katalogerna. Jag frossar. Bläddrar. Viker hörn. Snorpan du tror nog att det är någon sorts nya barnböcker vi tittar i och bläddrar frenetiskt efter något som intresserar dig. Du gillar för övrigt randiga saker. Så fort vi går in i en butik plockar du på dig allt randigt. Tröjor, strumpor, kakpaket och tejprullar. Bara det är randigt. Jag köper nog inget i år heller. Jag vet inte när jag gjorde det sist egentligen. Men själva den svindlande tanken att jag kan ha nytta av nya saker nästa sommar räcker långt. Jag har hopp. Och än har Ellos-katalogen inte kommit.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>