Balansräkning

Läkaren säger att det finns en massa friskt i min kropp. Inte bara en växande cancer. Det friska gör att jag troligtvis inte behöver dö av komplikationer av behandlingen utan snarare av själva cancern. Troligtvis tillräckligt stark för att tåla behandlingar. Troligtvis inga proppar i lungorna. Troligtvis. För man kan aldrig veta. Jag tänker att om det sjuka växer så måste det friska göra det också. Balansen måste hållas. Det friska måste utökas. Jag måste träna mer och bli starkare. Jag måste äta mer och bli större. Mer jag i helheten som är min kropp. Cancern kanske växer i storlek men som andel av min kropp ska den inte få bli störst än på länge.

Tränar som en galning på gymet. Hoppar ned från stepbrädan och gör hatövningen. Trots att min PT är bortrest. Jag frammanar hans person brevid mig. -Du brukar aldrig se så osugen ut på en övning. Sa han sist jag stod där och skulle hoppa. Jag tar det som en utmaning. Hopppar tills han säger att jag kanske borde ta en paus. Jag flåser och dagen efteråt har jag ont i baken så jag knappt kan gå. Musklerna har gått sönder lite, dragits isär och byggs upp igen – lite större denna gång. En marginal på min sida.

Några dagar efter nyår kom ambulansen och hämtade den tjocka rökande grannen. Efter en stund kom brandkåren för att hjälpa till att bära. Jag tittar ut. Undrar om det är han eller jag som åker först. Bestämmer mig för att spjärna emot ännu mer, snarare än att hjälpa till. Slänger resterna av pepparkakshuset i soporna och äter en avakado istället.

11 reaktion på “Balansräkning

 1. Tänk att man kan kriga mot sin egen kropp, dina strategier är baserade på sunda kunskaper. Beundrar det… du kan vinna mer tid!!!! Kämpa på!!!! Avokado är gott :) !

 2. Och jag säger också hejja!! Du är grym och har en fantastisk inställning, kör på så det ryker och spjäner emot allt vad du bara kan – priset är ju underbart! mer tid med Snorpan, älskad man och övrig härlig familj! pust och stön..du har tom fått mig att börja träna..bara en sån sak :D Kram

 3. Ja det är fantastiskt! Kämpa på! Ge cancern så många omgångar du bara orkar! Jag hejjar på dig!
  All kärlek
  Helena

 4. Jag beundrar din kämpaglöd…vem vet, med din inställning har du förutsättningar att vinna kampen….i boken ”Anti-cancer” står det tydligt beskrivet hur viktig motionen är i kampen mot cancer, antingen för att förebygga eller om redan har den.Det stärker ens immunförsvar. Mycket bra står för övrigt i boken, absolut inget humbug utan byggt på vetenskapliga grunder. Jag rekommenderar boken till alla o envar som jag träffar. Mycket om Anticancermat, viktiga vitaminer och mat som stoppar upp tumörer. I vilket fall, jag är en stor beundrare av hur du hanterar allt detta och din härliga relation till Snorpan…
  VILKEN MAMMA hon har…kram för att du finns och ger sån inspiration till oss som läser dig…..

  • ja, boken har ett viktigt budskap som många borde lyssna till. Speciellt vad det gäller att förebygga sjukdom. Heja läkare som honom som tänker utanför den medicinska ramen som ibland är väldigt snäv.

 5. Kram till dig du fantastiska medmänniska som kämpar så enormt bra!!!! Fina du, jag sänder dig massor av styrkekramar! Kram från min mamma också, hon har precis fått sin 11:e cellgiftsbehandling och enligt planen ska hon få 12, så en kvar nu, sen är det röntgen. Du är en så fantastisk mamma och en sån otrolig kämpe!!! Kram Maria

 6. Det kan inte vara meningen med livet, att en sådan människa
  som du skall dö så tidigt, jag ber att du skall få uppleva många,
  många år med ditt barn o din man, o din övriga familj. Detta onda
  finns inte o skall inte finnas. Hoppas, hoppas, att du får många år
  med dina käraste.

 7. Jaaaaa – du är bäst!!! Heja dig, skickar värme och styrka och en dag i taget många många dagar, veckor, månader, år framöver!!

 8. Du är så stark! Så otroligt stark. Jag tänker ofta på dig och Snorpan. Varje dag, faktiskt. Trots att jag aldrig ens har träffat er. Jag tänkte mycket på er idag när det var så fantastiskt vackert med all puderlätt snö och sol och ljusblå himmel. Jag hoppas att ni hade en fin dag idag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>