Räkna inte med mig

Jag åker buss och flyg. Tänker på vad som skulle hände om vi råkade ut för något hemskt. Om det krävdes att någon offrade sig för alla andra. Skulle då jag som knappt har någon tid i livet kvar kliva fram och säga att eftersom jag ändå ska dö snart kan ni skicka mig att övermanna kaparna/spränga mig själv och ett rymdskepp i luften/hålla mig och bussen i vägräcket så länge att ni andra hinner ut innan jag och bussen faller ned i avgrunden? Nej det skulle jag inte. För jag tänker att det är precis tvärtom. Min tid är utmätt. Ingen vet riktigt hur lång den är. Men den är kortare än många andras. Just därför är varje nanosekund av min tid så mycket mer dyrbar. Jag har kanske bara någon månad kvar att tala om för dig hur bra du är. Att visa hur mycket jag älskar dig. Att fläta ditt hår så att det inte blir tovigt under mössan. Att visa pappa hur man lagar din favoritfiskpaté. Att berätta för mormor allt bra hon gjort som min mamma så att hon kan göra det igen med dig. Att berätta för mina vänner alla historier om mig och om oss som jag vill du ska få höra. Kanske bara några veckor kvar att få arbeta, skriva och läsa om det jag brinner för. Alldeles för lite. All värme, kärlek, hat och alla idéer tankar och ord måste klämmas ut under en orimligt kort tid. Det som de flesta andra har en hel livstid på sig att göra. Allt jag vill ge dig och din pappa, min mamma och pappa,,,allt jag lovat er. Alla löften jag inte kommer att kunna hålla. Vi som skulle bli skrynkliga tillsammans, jag som skulle hjälpa dig med läxor och förklara svåra saker och aldrig sluta svara på alla varför-då?

Så räkna inte med mig om det händer något hemskt. Jag kommer att göra allt för att få så mycket tid jag kan. Jag kommer till och med att putta fram någon annan om jag måste. Min tid med dig är viktigare än hela mänskligheten. För mig.

11 reaktion på “Räkna inte med mig

 1. En värmande kram till dig. Du gör det så bra. Slåss, ger Snorpan så mycket redan med dina ord, dina berättelser och betraktelser av livet runt dig. Du är en fantastisk människa och jag är säker på att det du ger och det som finns runt Snorpan i form av närvarande morföräldrar och en kärleksfull pappa, dina vänner, hennes gudmödrar kommer få Snorpan att bli en underbar liten och sedan stor person. Din dotter är omhuldad och omgiven av kärlek. Det kan du känna dig trygg i.. Kram från en annan mamma.

 2. Önskar er en varm och fin jul, och att ni alla skulle kunna få fira den utan ledsamma tankar. Kan man inte få uppfinna möjligheten att donera tid så skulle man väl kunna få skänka över lite glömska? Eller, jag vet inte, kanske skulle det kännas som borttappad tid i efterhand och det vore inte så bra heller… Önskar er någon form av julefrid i alla fall, kärlek, kramar och en generös tomte. Gärna med magi i säcken.
  Kram.

 3. Jag läser alla dina inlägg men kommenterar alldeles för sällan. Jag pratar om dig med mina vänner och vid alla möjliga tillfällen på dagen kan jag komma att tänka på dig och Snorpan. Men jag kommenterar alldeles för sällan! Jag vill att min kommentar ska vara peppande, uppmuntrande och förstående så att allt för några minuter känns lite lättare men det är svårt att hitta de där orden! Jag tycker att du är helt fantastisk, vilken skatt du lämnar till din dotter i form av dina tankar! Jag tror inte att alla människor får lära känna sin mamma på det sättet oavsett om hon finns hemma eller i himlen. Jag är helt övertygad om att Snorpan kommer bli en fantastisk kvinna, dina gener finns inom henne även om du inte finns där bredvid henne i fysisk form, och hon kommer alltid att vara omgiven av kärleksfulla personer. Ta hand om dig nu och ha en härlig jul!

 4. I dag känner jag att jag har en stor klump med oro i magen av dina ord. Orden kommer alltid så nära och nu när vi går mot jul så kommer de än mer nära. Jag känner mig helt tom och vet inte vad jag ska skriva och det enda jag sänder dig är min önskan att julen blir trygg och varm för er alla. Kram.

 5. Varmaste kramarna fr mig till dig. I jul åker vi skidor!!! Precis som vi gjorde när vi hasade oss fram på tjejvasan!

 6. Sänder miljoner av kramar till er från Skåne. Det var länge sedan vi sågs men jag tänker så mycket på er. Följer dagligen det du skriver och försöker mig sätta in hur ni har det och hur jag skulle reagerat om jag inte hade haft den ”turen” jag hade. Ibland tycker jag att det är orättvist att vi båda inte hade samma tur men tyvärr hjälper det inte.
  Du är underbar, det har du alltid varit och som alla skriver så ger du Snorpan en underbar skatt att ta med sig genom hela livet.
  Du har gett mig många upplevelser när vi var små som jag aldrig kommer glömma. Du har den tuffa, starka och vågliga, jag var den lilla lanttjejen från Skåne som var rädd för allt. :)
  Jag hoppas att ni får en underbar jul med mycket värme och många skratt trots allt det tunga.
  Kramar från oss till er !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>