SSK

Jag vet inte vad det är med sjuksköterskorna på strålningen. Men dom är så bra. Dom gör det lättare. Dom hälsar och frågar hur man mår på ett sätt som gör att det känns som om dom känner mig. Och bryr sig. Dom lugnar. Förklarar. Klappar. Mäter och försäkrar. Är närvarande och frågar om en massa saker. Om jobb, om man klarar att åka hem själv, om vädret utanför. Vi som ligger där, halvnakna i konstiga positioner, ibland med masker för ansiktet och ibland i en hel timme liksom bäddas in i deras omsorg.

I taket i alla rum finns konstverk. Mitt rum har nog det bästa. Ett som hela tiden förändras, rör sig och lever. I hela rummet känns konstnärens ansträngningar med att göra min tid här uthärdlig. Till och med intressant. Saker och ting är genomtänkt, beprövat och nästan kärleksfullt utformat. Tänk om alla vårdinrättningar och all personal varit så.

2 reaktion på “SSK

  1. Jag älskar barnläkarna på Hjärtmottagningen. De har alltid pratat med Frida först. Berättat vad de ska göra, vad de ser, vad de hör. Ända sedan hon var ett dygn gammal. Så enkelt, så fint, så bra.

  2. Lustigt, hade samma upplevelse här i USA. Jag gillade alla mina sköterskor, men sköterskorna på strålningen var verkligen fantastiska. De var avslappnade, sakliga, lugna, glada. De kunde skämta med sig själva och patienterna, men var samtidigt väldigt respektfulla. Inget drama. Behandlingen var alltid i tid. Att vara där var enkelt och okej. Det måste väl bero på att de trivs? Har en bra chef, okej betalt, utan att slita ihjäl sig? Är radiologer bättre chefer än onkologer och kirurger då? Inte vet jag, men skillnad var det i alla fall. Vad bra att dom är bra med dig, det gör ju allt lättare.
    Skickar värme och styrka och önskar er alla en alldeles underbart vacker, ljus, glad och kärleksfull jul och nyårshelg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>