Småbarnsliv

Magsjuka, feber, slemhosta och snön som gnistrar bedjande utanför. Kom ut och lek! Imorgon. Kanske. Orkar jag böla över dessa förlorade vinterdagar också? Tappar humöret hela tiden och vi gnäller på varandra. Så går jag in i det andra rummet. Doften från hyacinterna som mormor kommit med mjukar upp mitt sura hårda jag. Det luktar jul. Det luktar hemma. Lugn. Nötter och clementiner. Tomten? Du och pappa snörvlar framför TVn och jag jobbar. Du sjunger tipp tapp och jag svär att om ni sjunger En sockerbagare en gång till blir jag galen. En mening som du upprepar oroande ofta. Jag blir gaalen på dig! Undrar var du fått det ifrån…Om din bästis är frisk på torsdag ska vi få gå med på deras Luciatåg. Den lilla önskningen kan väl få gå hem?

7 reaktion på “Småbarnsliv

  1. Bästis mår bra, bästisens mamma som vart på väg men mår mycket bättre idag. Utsikten om Luciatåg ser god ut! <3

  2. Happy days :) håller tummen hårt för lucia tåg! Ikväll stryker jag liten tomte dräkt o imon står jag stolt o tittar på liten kille som tassar fram.. Första gången, stort! Skickar styrka o Bamse hårda kramar!!

  3. Hoppas innerligt på att det blir luciatåg!!! Kramar till dig från Maria och från min mamma! Vi sänder många styrkekramar fyllda med värme till dig!

  4. Luciakramar från Hägersten! Snorpan m familj fanns i mina tankar i morse, på dagis, då min 2-åring tillsammans med kompisar och fröknar sjöng för tårögda föräldrar och mostrar och kusiner.

    Hoppas du haft det lika fint, eller får, idag <3

  5. Haha vad skönt att höra att jag inte är ensam om att säga ”jag blir galen på dig”, även om jag får lite ångest när jag hör Zoi säga det. De är som disksvampar nu som suger åt sig det mesta hihi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>