Ägg i alla korgar

Efter att ha nötts ned av torpeden skickade min läkare en remissförfrågan till Lungkliniken för att se hur dom ställde sig till en operation. Dom sa inte alls nej visade det sig. Min läkares profetia var fel. Så om inte strålningen hjälper blir det operation. Jag lurar mig själv till att tro att nu banne mig måste väl min läkare sluta dölja alternativ och möjliga vägar för mig att förlänga mitt liv? När hon vet att vi tar reda på allt på egen hand och ändå övermannar henne? Då kan hon ju lika gärna föreslå det själv? Spara tid? Lika sannolikt som att jorden går under här alldeles strax så att jag inte behöver bekymra mig om något mer alls.

12 reaktion på “Ägg i alla korgar

 1. Jag vet inte om det är olika på olika sjukhus men när min svärmor var sjuk i tjocktarmscancer så kändes det tryggt för oss i familjen att veta att hennes fall diskuterades av ett team av onkologer även om hon hade en ansvarig onkolog. Detta för att ta i beaktning olika bedömingar och sen komma fram till bästa möjliga behandlingsplan för patienten. Om det är fler som tittar på fallet så borde fler infallsvinklar om hur man skulle kunna behandla finnas. Hur ser det egentligen ut på våra sjukhus idag…? Jag tycker dock att det är åt H****E att man ska måsta ha en person som ska agera torped åt en för att man ska få bästa möjliga behandling. All värme och kärlek till dig och din familj (och din torped)!

 2. Jag skulle vilja tacka dig för din berättelse om torpeden! Min man och jag förlorade vår son under graviditeten pga en aggressiv infektion i navelsträngen. Nu är jag gravid igen och vår läkare har konstaterat att samma bakterie är närvarande i min kropp även denna gång. Hon förklarade även för oss att hon inte tänkte ge oss någon preventativ behandling eftersom det som hände vår son var så ovanligt och sannolikheten att det händer igen är tydligen minimal. Jag gick hem och grät i en vecka, tills jag mindes dig och din berättelse om sjukvårdstorpeden. Jag reste mig upp, torkade tårarna och ringde min läkare och krävde behandling. Hon accepterade mina krav och vi ska nu få den behandling vi behöver och som det ser ut nu kommer vi kunna eliminera hotet mot vår bebis liv helt och hållet pga detta. Tack för att du delar med dig!

  • Tack för att du delar med dig också och för att mina upplevelser kan få en mening också – för någon annan. Önskar er all lycka med den lilla som växer i magen.

 3. Fantastiskt att du har torpeden, trist att d ska behövas men underbart att d ger resultat. Tack för att vi får följa dig, ger eftertanke i min vardag och gör att jag dagligen uppskattar min vardag och min familj på ett mer medvetet plan. Önskar dig lycka till med kommande behandlingar. Kram

 4. Hej Snorpan,

  Du verkar ha en sådan fin och omtänks mamma. Hon ger sig tid och tid är det finaste man kan ge- speciellt om ens tid är begränsad. Hoppas hon jobbar för att hon tycker om det och samlar kraft av det och inte pga hon känner hon måste för att ekonomin måste gå ihop. Läste ‘diagnos hjärntumör’ och då fick hon konstiga besked från FK. Hoppas inte din mamma fått det för då kan vi mejlbomba myndigheten. Allt gott!

 5. Håller alla tummar och hoppashoppashoppas att du och familjen på ett eller annat sätt lyckas få mer tid tillsammans – och att du under hela tiden får känna dig så stark, pigg och glad som det bara går.

 6. Så bra att det blir operation! :)
  Här sitter jag, en för dig främmande person och hoppas och tror,
  mirakel kan faktiskt ske, ge inte upp!

 7. Jag blir glad när jag läser att allt er jobb, slit och tårar har gett resultat – men arg för att det skall behövas!!! ååh vad jag önskar dig mer tid i hela världen – allt för mer utav det ljuvliga umgänget med finaste Snorpan – jag håller som vanligt tummar & tår – och hoppas på mirakel!!! Kör järnet o kämpa!! och mys under den första härliga advent med din familj o nära o kära! Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>