Mörker

Höstkväll och finmiddag hos mamma och pappa. Det kanske är fredag men troligtvis lördag. Vi ska äta krabba. Mörkgröna och vita gardiner vävda som löpare och en likadan duk på bordet. Ljus i höga träljusstakarna som kommer fram till finkalasen. De frostade och lite knöliga Ittala-glasen för vinet, men jag får inte smaka. Det regnar lite mot fönstrena. Städat och inga knöliga mattor eller strumpor i hörnen. Finkläder och lite pirrigt fastän jag tror att det kanske bara är vi och gudmor och gudfar. Avacado till förrätt, eller sådana där tunnbrödskorgar. Till efterrätt någon sorts chokladmousse gissar jag. Mina fötter som glider över parketten med hala strumpbyxor. Är jag 8 år?

Efteråt kaffe i soffan med silverfatet med mammas nötkakor. Jag dricker apelsinjuice helt säkert. Sömnig efter ett tag och går upp och byter till nattlinne. Det där långa vita med turskosa och röda små hjärtan. Som luktar nytvättat och är lite stelt. Somnar till rösterna på avstånd. Sorl. Försöker inte lyssna. Bara hör att dom är där. Mamma och pappa. Som alla andra likadana kvällar. Sådana kvällar jag ville att du skulle få med oss också Snorpan. Kvällar när mamma luktar lite parfym, har spray i håret och pappa får hjälp att välja tröja. Fast det hade din pappa klarat själv förstås. Det är nya tider. Med mer dammråttor och smutstvätt överallt. Och troligtvis hade det varit din pappa som lagat efterrätten i vår familj.

En reaktion på “Mörker

  1. Åh, vad jag känner till just hur det kändes. Snorpan, du har en mamma som vill ge dig allt det ni inte får tid till. Snorpan, din mamma ger dig betraktelser att ta fram då du som mest behöver dessa. Snorpan, du har en mamma som ville finns kroppsligt hos dig men hon finns hos dig genom sina ord till dig….och du Snorpan har en mamma som finns hos dig mer än vissa föräldrar är åt sina barn !!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>