Mer saker att inte slösa tid på

Det finns många saker i livet som det är värt att lägga tid på. Men det finns andra som man kan hoppa över. För att man blir lyckligare då, för att man får mer tid till sådant som är roligt och bra. Ibland kan man förstås uthärda tråkiga eller jobbiga saker för att det i slutänden ger karaktär och styrka och en mer spännande personlighet. Men vissa grejer är det helt enkelt läge att bara skippa. En av mina sådana listor till dig älskling ser ut såhär:

Grönt-thé-glass: ät det inte. Det är som om man försökt lösa upp grönt thé-pulver i glass och inte lyckats. Smakar papper. Kul idé som inte funkar. Finns främst i Japan. Gå och ät sushi istället.

Woody Allen filmer: pretentiösa, ojämna och de flesta tycks ha som överordnat mål att Woody Allen ska få spela in sexscener med alldeles för unga kvinnor. Det finns så mycket bra filmer att se istället. Totalt överreklamerade.

Energislukande konflikter om skitsaker: låt bli, gå därifrån och låt andra ta hand om sina upprörda känslor, det är inte ditt ansvar att andra inte kan hantera saker på egen hand. Jag menar inte att du ska undvika alla konflikter, men välj dem som spelar någon roll.

Vara nervös för möten eller presentationer: Min vän Marcus brukade säga såhär till mig, vad händer om du gör bort dig? Kommer dom att ta livet av dig? Nej då så, då kan det inte vara hela världen om det inte blir helt 100. Som ung kvinna kommer säkert även du i nästa generation också vara tre gånger så bra förberedd som alla andra och göra en presentation som är så mycket mer sammanhängande och genomtänkt än alla andras. Och då har du varit nervös i onödan.

Stå i kö till banken: gå aldrig dit när dom precis har öppnat då är det som längst kö. Gäller även allehanda vårdinrättningar. Gå strax före lunch eller innan stängning.

Vänta på att vattnet i kastrullen ska börja koka: sätt på locket så går det snabbare och det är bättre för miljön.

Sovmorgnar: bortkastad tid på alla vis. En halv minut efter att du gått upp undrar du hur du kunnat tänka dig att slösa bort så mycket gratistid med tidningen, långdusch, kattklappning, promenad, vackra soluppgångar, dis, balkonghäng eller pluggande på att halvslumra fastän man egentligen är för kissnödig för att vilja ligga kvar. (Den vackraste soluppgången i världen är förresten den i Istanbul. Missa inte!!!!!)

6 reaktion på “Mer saker att inte slösa tid på

 1. Strålande skrivet! Måste uttrycka min glädje över att få läsa dina välskrivna inlägg. Vidrig orsak till bloggens tillkomst men så fin på alla sätt. Tack för att vi också får läsa! Kram

 2. Hej du!

  Idag är det lidingöloppet , 3 milaren.
  Jag kommer ihåg när vi sprang Lidingö-tjejlopp för en himla massa år sedan då vi gjorde tjejklasiskern.:)

  Idag springer jag för dig.

  Många kramar från
  Louise Gundert

 3. Tack för att du styr upp mina tankar på vad som är viktigt.
  Är här och läser för första gången.
  Du gör så fint för din dotter och jag beundrar din styrka. Hoppas du har lång tid kvar och får må bra och vara lycklig.

 4. Det du ger din dotter i dina ord är helt outstanding!!! Jag blir så rörd och du ger mitt perspektiv på livet ett helt annan dimension!!!!!!Hoppas att din dotter ärver din förmåga att se på livet och att uttrycka sig i skift. Jag tänker på er, fast jag aldrig träffat er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>