Sol i sinnet

Jobbar flitigt de flesta dagar jag kan. För att jag älskar det. För att vi inte kan betala hyran annars. Men mest för att det är jag. Skulle jag börja sova och sitta inne eller läsa Svensk damtidning för att jag blivit sjuk? Jag vill ju bara vara jag. Och jag är någon som skriver, läser, arbetar, uppfostrar dig, är föräldraledig och tränar och gör saker jag tycker är viktiga. Så länge jag kan. Din mamma är ingen som vilar sig i form.

Jag mår dåligt bara av att vara stilla så länge som en cellgiftsbehandling varar. 8 timmar i horisontalläge. Jävlar vad jag hinner sticka, vicka på tårna, lösa praktiska problem med vänner och planera middagar under den tiden. Men huvudänden på sängen måste upp upp upp. Jag har alltid hatat att ligga ner – förutom för att sova. Det är inte jag. Det har ingenting med min sjukdom eller eventuellt korta tid kvar att hinna göra allt jag vill på. Det har aldrig varit jag.

Men det är klart att man kan bli bekväm. Igår till exempel. Vi skulle leka med vänner. Fast jag ville helst bara slöa hemma inne. Inte åka iväg och packa väska. Byta blöja i en park. Allt verkade jobbigt. Försökte hitta på ursäkter men tvingade iväg oss. Vi åkte buss och du var överlycklig. Vi lekte med vännerna i en fin park med utsikt över halva stan. Ni åt medhavd matsäck. Ni klättrade i ett ihåligt träd och gungade. Vi försökte förklara konceptet att två mammor kunde ha samma namn. Ni var tveksamma.. MIN mamma heter så! Nej MIN mamma. Inte DIN. Du ropade leka mera, leka sen?! Hela vägen ner för backen mot bussen. Tittade uppfordrande på mig för att få bekräftelse att vi skulle ses snart igen. Så bra att vi kom iväg. Så mycket roligare än en gnällig eftermiddag hemma när du har tråkigt och gnäller och vi spelar memory 100 gånger. Solig höstluft. Lätt att andas. Med posten kommer en tidskrift från jobbet som en kollega trott att jag ville ha hemskickad. Jag känner mig mer levande och normal än på länge.

3 reaktion på “Sol i sinnet

  1. Det är fantastiskt att du orkar jobba, det är ju du, din vardag, ditt vanliga liv, förskolan är Snorpans vanliga dag, en del av hennes hennes jag och vanliga liv. Ni är NI- eran fina familj! Jag tror på kraften i att få vara en del av en gemenskap, på möten, på att försöka hålla i all det ”vanliga”, att ”tillsammans” ger kraft. Förstår din rädsla för smittor, be pedagogerna på förskolan att göra allt de kan för att undvika smitta, du är verkligen i den situationen att det är ok att vara på och be om extra försiktighet vad gäller smitta, det förstår alla!!! Be dem vara ute mycket mycket, vara supernoga med handtvätt, torka händerna på pappersnäsdukar, handsprita Snorpans händer, se till att hon inte behöver sova precis bredvid någon som är snuvig på vilan, ja allt de kan för att undvika smitta. Det finns ju ingen garanti men är ändå viktigt att trycka på. Smittor finns ju lite överallt, även om Snorpan inte gick på förskolan så träffar ni ju andra barn som gör det och som kan bära på något virus och andra vuxna och ja det är svårt att undvika. Om pedagogerna säger att det är en extrem period med jobbiga förkylningar kan du kanske låta henne vara hemma några dagar men det är nog svårt att undvika smittor helt. Det är ju helt underbart att Snorpan trivs så bra på förskolan och att du ser hur viktig gemenskapen med hennes vänner är för henne! Hon är lik dig, du gillar ditt jobb, ditt engagemang, hon gillar sin förskola, sitt engagemang där. Föräldrarna är alltid viktigast men förskolan är ett viktigt komplement till hemmet, ”en plats där barn kan mer”, förskolan är en plats för kreativitet, fantasi, lek, utforskande och lärande! Stor kram till dig

  2. Jag är så otroligt glad att ni kom, att vi äntligen kunde träffas. När vi skildes åt ropade E: ”S! Kom hem till mig istället!”. Hoppas ni vill träffas snart igen. Då är det vi sätter oss på bussen efter dagis. Jag älskar dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>