Fisk

Idag har vi varit på Aquaria och tittat på fiskar. Och haft pick nick i Galärvarvsparken eller vad det nu heter. Hundratals människor köade till Vasamuseet och Djurgårdens vägar var, till din förtjusning, proppade med bussar. Buss! Buss! Röd! Vit!

Sedan åker jag och E till sjukhuset och den mjäkiga läkaren. Hon säger igen att jag har flera åååår kvar att leva. E säger att visst hoppas vi det, men det är ganska osannoligt givet att medianöverlevnaden ligger runt 7 månader. Hon säger också att det vore bra om läkaren slutade att skönmåla saker. Att jag har saker att göra. Vid mina fötter ligger två stora kassar. Dom är fyllda med presenter till dig Snorpan. Födelsedagspresenter och några presenter till ”ledsen-lådan”. Ett nattlinne med Pippi tills du fyller 4, mysiga ullstrumpor till julen när du fyller 6, ett spel med Fem myror är fler än fyra elefanter till julen innan och tekopp tills du är i tonåren. Då när man sitter vid någons kompis köksbord i timmar och pratar om livet och musik och killar/tjejer och vad den och den sa om den och den på festen igår medan någons mamma bakar kakor. Jag skickar med receptet på Lollos mammas nougatkakor i paketet så kan ni äta dom som vi gjorde. Galet goda.

E frågar om biverkningar av cellgifterna och om man t ex får vara ute i solen. Ja, man kan vara ute i friska luften men kanske inte sitta och pressa i solen säger läkaren. Nähä säger jag, vad kan hända då? Man kan få missfärgningar på huden säger läkaren. Oj vad jobbigt! Hur tänker människan? Jag kommer att vara död strax efter jul och hon avråder mig från att sola för att jag kan få skönhetskomplex???? Jag vill bli bemött med mod och respekt. Inte med någon som inte kan hantera hur svår min situation är. Håller i tanken på min sjukgymnast. Känslan av någon som ser mig och hör mig. Han har gett mig en andningsmakapär för att få ordning på lungorna och deras metastaser. Två små prickar i lungorna bara säger läkaren. Jag läser journalen. Dom är över centimetern stora.

 

6 reaktion på “Fisk

 1. Tårarna rinner när jag besöker din blogg i kväll för första gången…när jag läser om dina presenter till din älskade dotter brister det helt! Så grymt livet, och döden, drabbar! Har själv en älskad dotter på 21 år och kan lova att tekoppen till en tonårstjej är mitt i prick! I morgon vid datorn med kontokortet redo kommer ni få en peng av mig!
  All kärlek och kram
  Pernilla

  • Tack vad snäll du är! Vad tror du någon i 13-årsåldern vill ha? (Har några år kvar i mitten av tonåren att handla till…)

   • Oj, det är svårt de är så olika långt kommen i sin utveckling i den åldern och om du köper t.ex. smink nu så är det ju inte så fräscht längre då :-) Men kanske ett fint armban/halsband eller örhängen som inte är för barnsligt utan lite fräckare! Vissa kommer in i en bakperiod i den åldern och då kan ju en kokbok med fina cupcakesrecept säkert uppskattas tillsammans men några fina mönstrade pappersformar.

    • Vaccinerade min dotter tidigt, innan det var med i högkostnaden ens, och fick betala över 1000:-/ spruta. Men det var det värt! Min gynekolog som själv är pappa till 3 söner skrev ut recept när vi diskuterade och sa att hade han haft en dotter hade han inte tvekat 1 sekund! Känns skönt! Själv fyller jag 50 år senare i år så för mig lär det inte vara lönt….!

    • Javisstja. Det var ju det man gjorde när man var i den åldern. Bakade. Hur kunde jag glömma alla tigerkakor, experimenterande med kladdkakor och allt smetätande efter skolan! Superidé!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>