Sommaren

Jag har skrikit att jag vill att det ska regna hela sommaren. Stampat på våra semesterplaner som inte går att genomföra längre. Rivit resekataloger i småbitar. Mina mentala semesterbilder har sipprat ut som tårar. Inget blev som jag ville.

Vad gör man då? Sommaren 2012 kan ju inte bara genomlidas. Den kan inte bara vara väntan och oro och smärta. Dagarna som snabbt ska passeras fram till RESULTATET och SVARET och de potentiella behandlingarna måste också får vara dagar med mening. Skapa något i sommar säger min kurator. Jag håller i hennas ord så det knakar. Skapa skapa skapa. Vi kan skapa något tillsammans i sommar. Något som inte fanns förut. Något som inte finns trots cancern eller tack vara cancern. Något som vi skapar för att vi är vi och för att vi vill. Men vad kan det vara?

Läser en annan cancermammas blogg. http://blogg.mama.nu/milosmamma/2012/06/28/planer/

Hon har gjort planer för framtiden. Min inspiration flödar. Jag ska göra planer och mål för vår sommar Snorpan, den ska inte bara glida oss ur händerna för den här sjukdomens skull. Din tredje sommar ska hända.

3 reaktion på “Sommaren

    • Bilder kommer..gillade verkligen din idé med foton till, det gav planerna en annan dimension. Ja man kan verkligen massor. Önskar att det räckte att man ville bli av med sin cancer också, hade man sluppit en massa jobbiga biverkningar av cellgifter t ex! Kram

  1. Ja det är ju det som är det värsta. Att man inte kan kontrollera det. Folk får sjukdomar för de är för feta eller för att de lever ohälsosamt. Ibland har man lust att ge de en käftsmäll! De kan bestämma över sitt liv och sin hälsa. Det kan inte vi :( Och då har jag tränat som en idiot och ätit sunt… När VI är friska kommer vi få världens mest rika liv. Om vi vill. Och det vill vi. Nu vet jag inte hur det går för dig och med provsvar osv?? Är det livmoderhalscancer du har? Men nåt säger mig att om vi bestämmer oss att vi ska bli friska och kämpar så finns det inget som säger att vi inte kan bli det. Och får vi tillbaka nåt om 10-20 år så finns det troligtvis bättre mediciner/cellgifter. Jag försöker leva IDAG. Vi vet inget om framtiden ändå…..men såklart brister det för mig många gånger.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>