The beast is back

…kanske. En förstorad lymfkörtel har hittats. Den kan vara en metastas. Ny röntgensort behövs och sedan – om det visar sig vara cancern igen – blir det dags för nya cellgifter.

Regnet öser ner när jag ber din pappa komma och hämta mig på jobbet. Jag skriker att jag vill att det ska regna och vara 3 grader hela sommaren för ska inte jag få en bra sommar ska banne mig ingen annan få det heller! Jag skriker att jag vill att den feta grannen ska dö istället, han som inte har några barn, några vänner, något jobb och som bara går ut ur lägenheten för att röka. Ingen skulle sakna honom snyftar jag. Varför är allt så orättvist. Elaka tankar. Idag säger min kurator att det är ok och normalt att känna så. Man FÅR känna så för världen ÄR orättvis. Jag har inte gjort något för att förtjäna det här.

Alla planer omkullkastade. Sommaren 2012 inställd. Vi kan inte åka någonstans. Måste vänta på ny röntgentid cirka tre veckor och sedan vänta på läkartid. Vis av senaste vändan ska jag dock se till att denna bokas redan innan röntgen. Vänta vänta vänta. Å ena sidan vill jag bara att sommaren ska försvinna snabbt så att jag ska få veta, å andra sidan vill jag ju inte förlora alla dessa dagar med dig som kunde vara fina om jag lyckades tränga undan hotet. Försvinna snabbt eller ta vara på tiden. Vill verkligen sätta hjärnan på ljudlöst dom närmsta veckorna.

Det skulle ju inte vara såhär. Jag hade ju övertygats om att smärtorna i ryggen var från strålningen och det verkar dom ju också vara. Att man hittade den förstorade lymfkörteln var bara en slump. Låt den vara förstorad av någon annan anledning. Låt den skrumpna ihop under tiden jag väntar på röntgen.

3 reaktion på “The beast is back

  1. Åh, fina du. Att det ska vara ett sånt helvete och att det ska behöva till så mycket väntan, och tålamod, och ovisshet. Jävla skitsjukdom som sätter en på alla dessa oändliga prövningar! Vet inte om det kan inge något hopp, men jag hade också en förstorad lymfkörtel som hittades på röntgen, och den visade sig bara vara något som kallas ”kroniskt irriterad” – vilket tydligen är helt ofarligt och inte ovanligt. Håller alla tummar och tår för att det ska vara likadant i detta fall! Tänker på dig!

    • Då håller jag tummarna för kronisk irritation! Dock var den ju i så fall inte irriterad på förra magnetröntgen som gjordes i höstas…men den kan ju ha surnat till sen dess. Håller i alla halmstrån och tackar för detta!

  2. Nej nej nej! Fan vad jag hatar den här vidriga sjukdomen! Om den nu nödvändigtvis måste finnas så borde den inte drabba oss med små barn. Tänker på dig och håller tummarna för dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>