Tusentals hästar

Återbesök. Ser fint ut. Men ryggvärken är kvar. På måndag magnetröntgen så inga svar på eventuella metastaser förrän tidigast onsdag. Men om det är metastaser tror doktorn att det är i lymfkörtlarna. Men det brukar inte riktigt göra ont på samma sätt som jag beskriver. Men cancer är en listig sjukdom säger hon. Man vet aldrig och bäst att kolla. Många men.

Min kurator sa till mig idag att det finns ett kinesiskt talesätt att människornas tankar är som tusentals hästar som springer omkring. Och det tjänar ingenting till att försöka jaga bort dom eller ordna dem i hagar. De är för många och för svåra att fånga. Men man behöver heller inte mata dem och hålla fast dem. Hon sa att jag skulle ”huka” och ”övervintra” tills beskedet nästa vecka. Men att det inte är någon mening med att försöka stänga av alla tankar på vad som skulle hända vid ett dåligt besked. Fast se till att inte nära dem och stanna för länge i dem. Fåglarna flyger över ditt huvud men du behöver inte låta dem bygga bo i ditt hår sa hon också. Fast jag gillar det kinesiska uttrycket bäst. Ser en flock vildhästar som rusar omkring. Mina tankar. Kanske blir det så att det bara är en enda häst som är kvar efter onsdag – återfallshästen. Bara själva grejen att även den obehagliga tanken är en fin häst gör det lite lättare att hantera. Just nu ska jag dock tänka på att inte missa de andra som rusar förbi.

Timbuktu pratar om att ställa in hjärnan på ljudlöst. En helt annan lösning. Jag testar nog lite av varje fram till onsdag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>