En teori om basister

Det är fredagkväll och min bästa vän har bett mig följa med på en spelning. Det är en annan vän som har ett band och dom ska spela i en källare någonstans på Söder. Jag är egentligen för trött men din pappa tyckte jag skulle gå ut en sväng. Det regnar ute och det är så kallt att jag skakar när jag rundar hörnet nere vid Bergsundsstrand längs med vattnet. Bandet är lite ostämt men det är varmt och det är ganska roligt. Det var länge sedan jag var på en konsert. Jag spanar mot basisten av gammal vana. Jodå. Basisten är som vanligt coolast. En snabb huvudräkning och jag kan konstatera att majoriteten av mina romanser eller pojkvänner varit just basister. Jag vet inte om alla tjejer går igenom en sån fas i livet att de hänger med killar som gör musik av nåt slag. Men om du gör det Snorpan så ska jag berätta en hemlighet. Basisten är den man ska satsa på.

Basisten är den coola killen som står lite på sidan, en halv rad bakom frontfiguren. Det är han som har gitarren sådär lågt och ser lite lagom koncentrerad och nonchalant ut men som håller ordning på dom andra. Han som har tillräckligt bra självförtroende för att inte slåss om rampljuset utan vet att han behövs ändå. Han som inte har ett sådant bekräftelsebehov att han måste åma sig vid mikrofonen. Han är snygg men inte sådär sökt stylad. Och han är garanterat den snällaste. Många tjejer hänger med killar i band som inte är så himla schyssta. När du blir stor är det säkert lite fler tjejer som har band men när jag var ung var det verkligen inte så ska du veta. Kanske har du ett band? Då hoppas jag att du blir basist.

En reaktion på “En teori om basister

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>