Påsk

Förra påsken var inte så kul. Åt en sådan där frosserimiddag hos mamma och pappa på skärtorsdagen. I bilen på vägen hem mullrade det betänkligt i magen. Sprang in och uppför trapporna istället för att vänta på hissen. Spenderade resten av påskhelgen på toaletten. Strålningsskadorna hade etablerats. Ångkokt ris, vitt bröd och avakado i 3 månader följde. Ibland kunde magen klara smör på mackorna och lyckan var stor. Oftast gjorde den inte det.

I år ska jag äta bergis femtio ägg och tio kilo godis. Chips, löjrom och lax. Allt som kommer i min väg för att kompensera. Eller kanske ska jag inte det. Kanske har jag då låtit cancerjäveln ändra mig och styra mitt beteende. Jag är ju faktiskt inte ens sugen på nåt godis. Man behöver inte göra saker bara för att man kan. Man kan bara vara vanlig.

Hade en skitdag på jobbet igår. Gubbväldet strikes back liksom. Men på kvällen när jag kröp ner i din säng Snorpan, eller knölade ner mig i den gamla kökssoffa som är din nya säng, rann allt av mig. När jag var liten sov jag i den soffan hos mormor och morfar när jag hade skollov. Den var blåmålad innuti och jag brukade låtsas att den var en båt och att jag och alla mina nallar var ute på havet. Samma lugn när jag kryper ihop brevid dig nu. I vår lilla båt. Jag får fortfarande plats om jag böjer benen. Tryggheten – och kontrasten till den skräck jag levde i förra året såhär dags går inte att begripa.  Båten flyter. I tre månader flyter den helt säkert. Det där onda i magen på tumörplatsen igår var bara gaser efter för mycket lök. Visst?

En reaktion på “Påsk

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>