En exakt vetenskap

Jag vet precis hur stor skuggan av dina ögonfransar är på din kind när du blundar, och precis hur mycket mindre den är när du öppnar dina ögon. I mörkret när du ska somna har jag lärt mig det.

Jag vet precis när du är hungrig, till och med innan du själv vet att det är därför du snubblar och tappar det du håller i.

Jag vet precis vilken tröja du helst vill ha på dig imorgon. Det är den randiga som mormor köpt.

Jag vet precis hur högt upp på kylskåpsdörren du når så att jag kan sätta de ömtåliga magneterna högre upp och de mindre ömtåliga så att du kan nå dem.

Jag vet precis hur mycket tyngre din kropp blir i mina armar när du somnat.

Ingenting kan du gömma eller dölja för mig. Just nu. Det blir förstås annorlunda sedan. Men just nu är du min lilla bebis fortfarande.

Tre månaders sinnesro efter ett bra besked på Radiumhemmet. Vi har flyttat. Inte för att vi har råd  men för att det är nu banken ger oss ett lån. Om jag får ett återfall och det snart är slut vill ingen låna oss några pengar.

Sedan blev det inga pengar kvar. Jag ville köpa de där fina gardinerna med broccoli – du kallar det för krokodiler men det är inte riktigt samma sak. Men pengarna räcker inte just nu. Du har fått ett eget rum och jag ville så gärna göra det sådär fint och fixat som i tidningarna. Mormor har sytt en gräslig gardin med några himla humlor på. Den är skitful tycker jag. Men vi har inte pengar till den andra. Och du gillar säkert humlor eller hur?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>