Sverige i bakvattnet – individanpassad cancervård saknas (debattartikel från SvD igår)

Viktigt viktigt viktigt. Sverige måste sluta slå sig för bröstet och sluta tro att vi är bäst på allt. Det är vi inte. I synnerhet inte inom sjukvården. Och heller inte inom cancervården mer specifikt. Andra än jag har drabbats. Många kommer att drabbas. För att Sverige inte tar till sig av de diagnos- och behandlingsmetoder som finns redo att rädda fler liv. Vi som har råd betalar själva. Skuldsätter oss och våra familjer. För att få diagnoserna och vården utomlands. För att slippa lida i onödan. För att köpa oss tid med våra älskade.

Att sila mygg och svälja kameler är vad man gör. Att påstå att individanpassad behandling är dyrare för att man först måste testa vilka de effektivaste behandlingarna är låter i alla fall så. Vad är kostnaden för onödiga behandlingar som idag ges? Som inte gör patienten friskare. Som bara kostar massor av pengar. Och lidande. För cellgifter är inte kul. Hade man vetat från början vilken effekt som kunde fås hade bättre beslut kunnat tas. Det är lite dyrare idag – men jättemycket billigare om man ser till de större konsekvenserna. Men det syns förstås inte i årsbudgeten på sjukhusen. Bra att någon säger något!

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/ge-cancersjuka-individuell-vard_8436494.svd

Kopiera och klistra in i webbläsaren..wordpress vill inte gör en fungerande länk…

En reaktion på “Sverige i bakvattnet – individanpassad cancervård saknas (debattartikel från SvD igår)

  1. Du, din blogg är gripande, och det är sant att svenska sjukvården är inget att heja över. Jag vill också påpeka att de inte vill ta in naturliga och alternativa mediciner och metoder. Jag säger inte att de ska ta bort sina hjälpmedel, men de kunde vara mer öppna för att samarbeta med naturen och patienterna först och främst. Man blir knappast friskare av att bli behandlad som en robot. Okej, jag kanske gled bort från ämnet men ville bara säga det för att jag tycker det är ett problem. I Englad till exempel är de öppna för att cancerpatienter ska få gå på basisk diet eller äta vitamin B17 för att människor blir faktiskt botade av det – kanske inte alla, men en del – och om en del blir botade borde de goda metoderna ges vidare ju. Jag tror det alltid finns hopp. Nu så har jag en sjukdom själv som inte blev botad av en diet eller metod, men nu för tiden har jag mitt hopp i Gud och det räcker.
    Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>