Lika som bär

På flygplatsen far du runt som ett jehu. Uppspelt och way past your bedtime uttömmer du den sista energin. Du har en tennisklänning med blå kjol och vit överdel. Pappa har en vit tröja av samma märke och mörkblå byxor. Du klänger på honom som ett plåster. Ni är lika som bär. Du och Abba jagar varandra och du blir buren. Jag glider in i bakgrunden och tittar på. Tänker att det är bra att du vill vara som pappa. Samma kalsipper, samma keps och spela fotboll. Jag ser hur du fäster dig vid andra. Kramas. Frågar efter och säger att du älskar. Det gör mig lugn för när jag snart är borta finns allt det andra kvar. Jag tar alla strider. Tandborstning, städa upp efter sig och tvätta händer. För pappa hinner inte träffa dig så mycket nu och jag tänker att det är bättre att han får vila. Jag kan göra det jobbiga. Gå på stinkiga offentliga toaletter och ta ifrån dig Pippispelet när planet ska landa. Det är ändå himmelriket för mig.

Men någonstans gör hjärtat volter när du vill ha en sjal på håret som mamma, en likadan morgonrock eller samma jordgubbsskor som mamma…jag skrattar så det gör ont när du sluter ögonen och viftar med armarna och gör yoga som mamma. När du vill måla naglarna i samma färg på tårna. Igår trädde du ett halsband över mitt huvud som du gjort på förskolan. Det finaste jag någonsin sett. Och då är jag en sådan som redan när jag jobbade på lågstadieskolan eller när mina småkusiner gjorde stiliga makaron- och paljetthalsband hade dom på mig även när jag inte träffade den som tillverkat det. För tänk att ha ett halsband som ett barn gjort. Att få stoltsera med att ett barn gillar mig! Och nu har jag ett eget barn som gillar mig. Kan det bli bättre?

7 reaktion på “Lika som bär

  1. Nä, det finns inget bättre att vara omtyckt av ett barn och också veta att man är förtjänt av det. Att man varit en fin medmänniska som visat barnet förtroende! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>