En av småkusinerna

…hon postar varje dag vackra bilder från sitt liv. Som jag får dela. Ibland fotar hon Älvsnabben på väg hem i sommarkvällen och jag hoppar till av lycka. Känner nästan den varma vinden i ansikten när man kliver av hemma vid bryggan. Ibland är det en bakfyllepizza, ibland hennes glada ansikte med Sverigeflaggor under fotbolls-EM. Ibland bilder från första egna lägenheten. Bara några kvarter från där jag bodde. Loppisfynd. Hon är ung och snyggast i stan och låter mig uppleva hur det var när allt kändes möjligt. Ett första jobba, en första lägenhet, kompisar, kollegor, tårtor, nya skor, morfar/morbror Pippi, tidiga morgnar och sena kvällar. Minnen som bär mig genom nätterna. Med hennes bilder och ord får jag återuppleva min tid i staden på andra sidan landet. Mina kvällar på Kåren, mina cykelvägar till skolan, mina helger med Pippi och med henne och hennes syskon. Nyss var hon liten i den uppblåsbara gula poolen på tomten och alla kaninerna i lekstugan. Nu är hon vuxen. Ett eget liv. Lycklig. Jag måste erkänna att jag ofta gråter när jag tittar på bilderna. För att allt ser så fint och bra ut. För att hon verkligen förtjänar det. För att utmattande tonår när hormonerna rasar och ingen fattar äntligen är slut. Ingen förstår mer än jag. Hon var en kopia av mig då. Samma ilska och vrål och frustration. Min stackars mamma. Förlåt förlåt. Jag förstår inte hur hon orkade. Det måste varit omänskligt svårt. Jag hoppas att du Snorpan inte bråkar med henne så mycket då. Men måste du så måste du.

Ibland skickar hon min lilla kusin bilder till mig bara. På sina Pippilångstrump-lakan som hon fick av mig när hon var liten. Hon har dom kvar fortfarande! Jag kan känna lukten här långt borta.

Jag är som beroende. Uppdaterar flödet. Jag undrar vad hon gör imorgon? Knarkar hennes lycka. Tack Hisingens hippaste blondin!

5 reaktion på “En av småkusinerna

 1. Din kusin i min älskade stad. Och du har levt här också. Det gör mig lite varm i hjärtat.
  Hela du gör mig förresten ofta alldeles varm med all din klokskap, ärliga känslor, stilla iakttagelser och din enorma förmåga att leva i nuet.

 2. Å så väl jag kände igen mig i ditt inlägg om den sorglösa tiden. Långt innan tvättberg, dagishämtningar och livspussel kom in i bilden.
  Jag minns alla förfester i min första lägenhet då vi satt på balkongen och drack rödvin medan Håkan Hellström eller Morrissey förtrollade natten vi hade framför oss. Alla vägar och drömmar kändes öppna framför oss. Vi hade inga begränsningar och livet kändes fantastiskt lätt att leva.
  Jag minns spänningen när vi sedan gick ut omsorgsfullt sminkade med strålande ögon som sökte bekräftelse och lycka. Vi kände oss som nattens drottningar. Hur galna och sorglösa vi var när vi dansade oss igenom natten som om det inte fanns någon morgondag.
  Sen alla drömmar och dater i jakter på att finna den rätta. Jag minns den totala förälskelsen i olika skepnader: poppojken som blev en kort romans i småstaden, killen i London som jobbade som fotomodell, den efterhängsna musikjournalisten som jag blev hopplöst förälskad i eller den där sportiga killen som cyklade tre mil för att träffa mig en sommarkväll… Det är fantastiskt att ha med sig alla dessa minnen när vardagen i bland kan tyckas hård, tråkig och inrutad. Jag levde verkligen ut min ungdom fullt ut. Jag fick all den bekräftelsen jag behövde för att känna mig levande och lycklig länge. Jag önskar så att mina barn också kommer få uppleva spänning och lycka i sina ungdomsår.

  Jag följer din blogg med beundran och många gånger faller tårarna inte minst när du beskriver kärleken till din lilla dotter. Du skriver rakt in i mitt hjärta och du ska veta att din blogg berör så många. Du verkar vara en fantastisk mamma. Jag önskar dig mycket kärlek och styrka och dagar då du orkar leva fullt ut och njuta av livet.
  Ta hand om dig!!!!!! Kram Annicka

 3. Jag har jobbat hela denna dagen, men det gör absolut ingenting för det har faktiskt regnat på framsidan, trott eller ej:)
  Blir så glad så jag grinar av ditt inlägg. tanken med bilderna är just för att sprida glädje och nyfikenhet och jag har lyckats! Och att det är just du som fått sådan glädje av dom gör mig ännu gladare! Genom dom vet du precis vad jag gör och vad som försegår:) Min digitala dagbok:) Du får mer än gärna dela den med mig!
  I mitt glas där jag har alla mina sminkpenslar står även mina lila kinapinnar du köpte efter du hade varit i Kina. Minns så väl när du berättade att tom. du som är så späd var för stor för deras storlekar. Haha:D Då kan man undra vad det är för ett lilleputtland! Minns när vi åkte rullskridskor och gungade i hängmattan under sommrarna. Eller när vi va på Liseberg med din coola kompis Eva. Även den där lilla plånboken i något mockamaterial där det låg en liten slant i har jag kvar, var den tom betydde det otur sa du. Den som spar han har:)
  Nu ska jag ta mig ett glas rosé för det är trots regn och rusk sommar och jag har förtjänat det efter en lång och högljudd jobbdag:) Det kommer du förmodligen även se på min instagram:) Ha det bäst! Travhäst! Massa kramar och pussar på er! Tänker på er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>