Vet du vad hon gjorde?

Mammas jobbarkompis som du kallar henne. Igår kväll. Tog hon mig med på stan i sommarnatten. Jag vaknar stel men ändå har jag fått sova. En natt med några drömmar till och med. Många timmar vila. Slår på telefonen. Det blinkar. Någon har markerat din mamma på en massa bilder på något som hette Instagram. Som säkert inte finns kvar nu. Man delade bilder. På sitt glada liv. Roséglas. Katter. Solnedgångar och skidspår. Maträtter på finkrogar och på balkongen.

Hon har fotat staden. Caféer vi besökt. Båtar i sommarnatten. Barbapappa och Alfons vinkar i ett fönster. Ljusblå juliafton blir azurfärgad natt över vattnet. Gråsvart morgon nästan. Jag känner de ömmande fötterna efter barer och kanske dans. Kullerstenen och klackarna som låter så högt när man är nästan ensam. En tunnbrödsrulle med räksallad. Många delar av staden finns med i bildflödet. Vi måste haft en helkväll. Kajer, gator, busskurer, regeringskvarter och båtar. Andra pratar om nyöppnade restauranger och ställen vi kanske skulle kunna gå på? En frågande blick mot mig. Som om jag skulle kunna äta på en restaurang. Som om jag ens skulle kunna äta. Utan plågor. Hon tar mig med på riktigt i tanken. Den ljumma vinden vid nattbussen som nästan känns kall. Den extra koftan. Tröjan fortfarande lite fuktig på ryggen från uteställets hetta. Jag tror jag tar av mig skorna och går barfota hem från bussen.

5 reaktion på “Vet du vad hon gjorde?

  1. Åh så fint skrivet…det är ju det som är det underbara med vår hjärna eller sinne eller vad det nu är. När man inte själv kan närvara där så kan man göra det i minnet, förnimma, tänka tillbaka, känna, precis som man upplever det just nu. En stor förmåga har du, Snorpans mamma som kan känna så. Jag tror det kan hjälpa en mycket när man har det jobbigt eller vad det nu är. Därför är bilder viktiga. Jag beundrar dig mycket, du skriver så fint och insiktsfullt om allt. Lyckliga Snorpan att just du blev hennes mamma. Kram & värme/ Maggan

  2. Varje gång jag besöker dig så slås jag av din briljans. På att vara människa, mamma, fru och här&nu.. <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>