den här våren

Dom säger kämpa. Var stark. Tröstar. Stöttar. Jag ligger som en sten på marken. Någon annan säger att han är glad att jag får den här våren. Inte ledsen för att jag förlorar en massa saker. Glad för att jag får något. Jag håller i den meningen timme ut och timme in medan varmvattnet strilar ner över min rygg för att dämpa smärtan. Medan jag sitter dubbelvikt vid entrébänken till Radiumhemmet och spyr av morfinet. En okänd kvinna stannar och frågar om jag behöver något. Vadsomhelst? Ett glas vatten och ett snytpapper, tack. Hon kommer tillbaka. Jag säger tack. Mumlar om morfin och blodtransfusion att det kanske blir bättre senare idag. Hon klappar mig omfamnande på armen och ryggen. Liksom gnuggar. Jag tittar upp. Hon ser ut som jag. Smal. Sjuk. Ledsen. Orolig. Hon gråter också. Hon försvinner iväg. Jag säger tack igen. Önskar jag hade styrkan att sätta mig vid stenmuren på andra sidan. Jag trodde vi skulle äta glass där idag, jag och barndomsvännen som ska hålla mig sällskap en stund. Men det regnar ändå så jag kan skylla på det.

Så blir det helg. Vi åker till landet över dagen. Det brinner i kaminen. Du springer som en tätting fram och tillbaka ut och in. Jag spelar på grässtrån. Spelar fiskespelet. Sover. Spelar mer spel. Fikar. Ute i solen. Tittar på äppelträdet som rasar ihop. På gullvivorna mormor plockar. Jag fick det här. Våren är min idag.

40 reaktion på “den här våren

 1. Åh. Smärtan. Om jag kunde göra något, vad som helst…
  Hoppas du får all smärtlindring du behöver och ber om.

  Vad skönt att ni kom iväg ialla fall. Svårt att skriva något vettigt.
  Vill bara lämna en hälsning.

 2. Mellan varje ord strilar viljan att få leva vidare ut med en enorm kraft.
  Om det gav mer tid så snälla någon, stanna världen en stund för Dig och dina medsystrar och bröder.
  Kramar dig försiktigt.

 3. Vet inte riktigt vad det finns att säga egentligen. Så förbannat tragiskt. Rent bedrövligt är det att sjukvården inte kommit längre år 2013. Att människor ska behöva lida på detta sätt. Jag skäms över att tillhöra dagens sjukvård. Jag har stor ärftlighet av cancer, bröstcancer och utreds nu med mammografi. Trots att de inte finner ngt nu betyder det bara att där inte finns något dagens datum. Att jag kommer drabbas av sjukdomen har jag redan räknat med och delvis redan börjat bearbeta. Men när jag läser berättelse efter berättelse om dessa plågor blir jag rädd. Jag har aldrig anat hur jävligt det kunde bli. Kan inte skriva att jag vet hur det känns för dig men jag har hört det jag behöver höra och jag hoppas innerligt att du på nåt sätt hjälp att hantera el få bukt med Din smärta och annat obehag. Du är i mina tankar. Tittar in här varje dag och hoppas på en förbättring så du och din dotter får mer och bättre kvalitetstid tillsammans. Du verkar stark. Du delar med dig här trots det helvete du går igenom. Jag håller tummar och tår. Undrens tid är inte förbi.Önskar dig en bättre dag idag. Med vänlig hälsning, Mon.

 4. Ååh vad skall jag skriva nu? vill så gärna ta bort den där smärtan och göra allt bättre…jag som hoppats sååå att behandlingen borta i det andra landet skulle bita bra och göra att du och Snorpan får mer tid…hoppas fortfarande det!! mkt glad att du fick helgen ute i stugan och oj va klok din vän Abba är – stora varma kramar till dig, lejonmamma till fina, busiga, härliga Snorpan!

 5. <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

 6. Gråter för din skull och för andra i samma sits. Skulle göra nästan vad som helst för att stanna tiden åt er en stund. Tänker på dig & din Snorpa dagligen.

  Fanhelvetesjävlaskitcancer, vad jag hatar dig. Så fegt att härja om och förstöra utan att ens erbjuda en fair match. Så grymt.

  Många kramar från en medmänniska <3

 7. Sänder en tanke till mormor o morfar…… Det betyder oerhört mycket för dem att få vara nära dig o Snorpan. Ta vara på dagarna som om varje dag är en ny vår! Kramar till mamma Snorpan för att du är en sådan kämpe!!!!

 8. Så illa och så fruktansvärt orättvist! Maktlösheten känns så stor när jag läser om hur du har det och hur du mår. Tänk så fint att du kan hitta det positiva även nu. Jag beundrar din styrka enormt!!!

  Våren är din, Snorpan är din för evigt, och du är hemmes mamma nu och i alla tider.

  Läste så fint igår att döden kan ta oss men den kan aldrig ta vårt liv. Den kan aldrig ta det avtryck, den kärlek och de minnen vi skapat hos den som lever kvar.

  Kram

  L

 9. Det är svårt att veta vad jag ska skriva till dig, jag vet bara att jag vill, att jag är förbannat ledsen över att världen är så orättvis, att jag önskar dig och din familj en förträffligt vacker vår.
  dina texter berör mer än ord kan säga.

 10. Våren är din. Våren är din även här. Jag tittar ut genom fönstret.
  Det är så vackert. Nu är det sagt våren är Snorpans mammas.
  Nu är det så.

 11. Tänker på dig Snorpan och din mamma. Hur ni är tillsammans, nära nära. Hur ni finns tillsammans och alltid kommer att finnas tillsammans. Ni är en del av varandra och kommer alltid att vara. Hur ni ger varandra kärlek som bara ni kan. Kram

 12. Dina ord om ditt liv gör skillnad. Så ofta finns vi i allt det andra. Det ytliga. Jag tittar in till dig varje dag. Gråter ofta. Känner mycket kärlek.
  Som alla andra önskar jag dig tid, vardag, blöta strumpor, storslagna regnbågar, kramar från barnaarmar, mannens famn, tårta, blodpudding om det går an, men mest tid, snälla Gud eller vad du än kallas mera tid.
  All styrka.

 13. Våren är vacker, en vacker årstid, allting föds på nytt igen, ger en gnutta hopp, hopp om att livet fortsätter även om det en gång har släppt taget om en. Blommor, träd, gräset, med årstiderna gror de för att sedan försvinna bort för ett tag, vila, när vilan har gjort sitt så växer de upp där igen, lika vackra som året innan, ännu vackrare.
  Kanske är det så med våra liv också…

  Tänker på dig och hoppas att du finner något fint mitt i det jobbiga, det fruktansvärda och orättvisa.

 14. Sänder dig en tanke varje dag. Jag hoppas du får må bra idag, kanske ute vid den fina stugan med bara fötter i gräset med dina älskade runt dig. Trots att vi inte känner varandra påverkar du så otroligt mycket. Det går bara inte att glömma dig Snorpans Mamma.

 15. Din närvaro i nuet är beundransvärd. Den tunga smärtan får ändå någonstans ge vika för det vackra i tillvaron. Ett är säkert; Snorpan har den allra finaste mamman !!

 16. Ett fång av de allra vackraste rosa rosor med små daggdroppar på till dig idag! Hoppas så att du sitter med Snorpan nära nära och myser tillsammans med henne. Kanske får du också en jordgubbstårta till fika. Styrkekramar i massor till världens bästa mamma!

 17. Kram till dej och din lilla familj. Hoppas det känns bättre och att du ändå fått en fin Mors dag. Kärlek……

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>