Påskminnen

Förra året gömde vi ägg i de ihåliga äppelträden. En Mon chichi dolde sig i ett av dom. Du skrattade och skrek vid fyndet. Gräset syntes gulnat med ett par gröna strån här och där. Sol. Geggamoja. I år var vi på samma plats men lite före. Samma plats för att fylla på minnet. Att jag var med dig där.

Mina egna påskar var hos min mormor och morfar. Ugglan Uggelbuggel i ett rött ägg klätt med staniol. Virkade mössor till äggen vi målat med kritor. Snöslask på vägen. När jag var äldre stannade jag kvar när mamma och pappa åkt hem. Mormor och jag gjorde ost av filmjölk som droppade genom melittafilter. Stickade kläder till mina mjukisdjur. Åkte med bussen till stan. Jag läste alla böcker i hyllorna. Om en far som var kannibal i fjärran länder, om Silke, Selma Lagerlöf, jaktmarker och fiskevatten, året fyrkantigt som morfar sa med Kronblom i. Vi spelade kort och couronne. Dagarna var ändlösa och på natten sov jag i soffan som är din säng nu.

Kiss i sängen och ha det bra, ligga kvar och fundera, stjärten varm som en sommardag, jag tror jag tar och kissar lite mera! Sjöng mormor.