Sara åker Emmas vasalopp mot cancern

Saras barndomsvän var 25 år gammal 2010 när hon fick diagnosen livmoderhalscancer. Tiden som följde genomgick hon operation, strålning och cellgiftsbehandling. Ett år senare fick Emma besked om återfall med spridda tumörer i buken. Precis som jag har Emma fått veta att läkarna inget mer kan göra. I alla fall inget som kan bota.

Trots detta vägrar Emma kompromissa med livet. Hon vill göra alla de saker som hon gjorde innan beskedet och fullfölja sina drömmar. En av dessa drömmar var att åka sitt tredje Vasalopp. Den 4:e mars 2012 satte Emma på sig skidorna och åkte 90 000 meter, från Sälen till Mora. Men Emma nöjde sig inte där… Innan loppet skapade hon en insamling till förmån för föreningen Ung Cancer. Genom Facebook och sin blogg uppmanade Emma allmänheten att köpa meter av hennes Vasalopp. Resultatet blev att Emma med stöd från massvis av människor, kända som okända, den 4 mars 2012 gled mål på en fantastisk tid. Sanningen är att hon faktiskt fick fortsätta en bra bit till efter att ha gått i mål för att åka alla köpta meter. Över 100 000kr samlade Emma in till Ung cancer. Efter ett tungt avslut på 2012 kommer Emma tyvärr inte åka Vasaloppet i år. Jag bestämt mig för att åka i hennes ställe. 24 februari 2013 kommer jag att stå på startlinjen till Öppet spår. Jag är inte på något vis skidåkare och behöver hjälp att orka! Därför tänker jag, liksom Emma sälja varje meter av mitt Vasalopp. För endast 1:- metern kan du ta mig en bit på vägen. Pengarna går självklart oavkortat till Ung Cancers verksamhet.
Hur många meter vill du köpa? 10, 100 eller 1000 – alla bidrag gör skillnad.
Sätt in pengarna på Ung Cancers bankgiro 705-8878 och märk din betalning med ”Jag köper xxx meter till Emma” Tack för ditt stöd!
Ps. Förra året bloggade Emma om sin sjukdom och vägen mot Vasaloppet. Följ med i denna starka kvinnas kamp på http://livmordet.blogspot.se/ ”9 mil…en paus från cancern”  om Emma. Lyssna på den på Sveriges radios hemsida Ds.

 

Denna text är hämtad från en facebooksida skapad av Sara. Stötta henne allt ni kan. Hejarop i Dalarna, en tanke om styrka i backarna och extra krut i låren för att inte trilla i utförslöporna. Slå på TVn på morgonen när loppet går och tänk på Sara som står i starten och småfryser. Ge henne i tanken en klapp på axeln och säg att du fixar det här, det är klart att du gör. Eller skänk ett par kronor till Ung cancer till hennes insamling.

http://www.facebook.com/events/461890813871689/478519565542147/?notif_t=plan_mall_activity