Gym och Korpen

 

Spruta i magen för att boosta vita blodkroppar, en timme på gymet med god förhoppning om rejäl träningsvärk imorgon. Några liter tårar över allt jag inte får göra med dig Snorpan. Min bottenlösa sorg över att inte få möta dig som 8-åring efter en skolavslutning. Mitt otröstliga jag som inte får bråka med dig som 16-åring när du kommit hem för sent. Mitt ledsna, ledsna hjärta som brister över att vi inte får fira jul tillsammans när du blivit så stor att tomten kanske verkar osannolik och du frågar mig var morfar håller hus? Jag hatar det, jag hatar det. Jag vill leva med dig. Jag vill vara där och prata länge med dig efter skolan varje dag. Jag med alla mina ord som vill ut. Jag med alla mina tankar jag vill dela, lyssna på dina ord. Kanske blir du som jag en pladderkvarn? Eller som pappa som man får lura orden ur? Det får jag aldrig veta. Du pratar en massa nu men det är inte så lätt att förstå. Kanske blir du inte det för att ingen lockar dig att prata. Jag är rädd för att du inte ska bli allt du kunnat bli, för att en förälder är så mycket mindre än två. Att du aldrig ska få chansen att bli allt du kunde. Att du missar all min kärlek jag velat ge dig. Jag vill inte förlora dig. Jag vill inte att du ska förlora mig det är så galet orättvist.

Har jag sagt att jag älskar korpfotboll? Pappas fina lag har samlat in pengar till din resa när du tar studenten. Människor jag aldrig träffat och inte du heller. Dom har tänkt på oss, dom tänker på din pappa, mailar och frågar, klappar på ryggen, finns där. Svenskt föreningsliv is the shit. Dom vann med 1-0 igår också. Grattis!

Äta ute

 

Jag väntar på bättre väder. Så att vi kan gå ut och äta. Laga mat på lilla gasköket och mysa någonstans på en sten. Jag har köpt en ny gasplupp och du har fått välja en egen spork och en kåsa. Helst ska man vara lite morgongrusig i ögonen och blicka upp mot en bergstopp men jag tror att Hammarbybacken härintill kan funka. Koka makaroner, blanda med ost och kanske steka några små köttbullar till dig. Saftsoppa och lite nötter och russin som efterrätt.

I fjällen är den bästa frukosten havregrynsgröt med nyplockade hjortron. Thé som kallnar alltför fort men doftar ljuvligt. Tår som är lite stela från alla kilometer man gick igår och nya torra strumpor. Tanborsten och sedan ner med det sista i packningen. Ikväll går jag ner i källaren och plockar fram liggunderlaget och tjatar på vädret att skärpa sig. Jag vill gå ut och äta med dig Snorpan.