Mer tack…

…och tack och tack och tack och lite mer än 10 000 tack. Varenda krona är så betydelsefull för oss. Inte bara för att den kan täcka en punka på cykeln i Skagen till Snorpan eller en bakfylleburgare i Berlin..utan för att den betyder att någon tänkt på oss. Värmts av oss. Kännt med oss. Att världen är lite bättre än man tror. Och att människor är fina. Jag gillar er alla! I helgen har den tanken legat som en skön bomull runt det onda.

Men det är svårt att ta emot saker. Från er och från vänner. Det är svårt att känna att man inte kan klara sig själv och ge sin familj det man vill. Det tar emot att be om hjälp. Men någon sa till mig att det mina vänner som bjöd oss till Kolmården och till Frankrike gör - det är att ge vår familj tid för varandra. Tid utan tankar på pengar och småsaker. Bara här och nu vi tre. Då kändes det lättare. Det blev liksom en sak – snarare än pengar som gavs bort. Det kändes inte lika mycket som att vi tiggde och var skyldiga.

På lördagen fortsatte konstigheterna. Halv nio ringde det på dörren. Det var ett bud med en tårta. Jag tittade på kartongen och menade att jag inte beställt någon tårta. Budet tittade förvånat på mig och undrade om jag kanske inte fyllde år? En skär prinsesstårta från Thelins. Thelins kondis för er som inte bor i Stockholm är stans bästa semmelbageri och lyxbakelsemecka. När du var i min mage Snorpan, och vi var på ultraljud och andra grejer, då brukade vi köpa semlor där för det låg precis mitt emot. Eller andra smarriga saker. Det var liksom vårt gravidfik. Fast redan innan dess var det mitt brudklänningsfik. För sömmerskan som fixade med klänningen bodde precis brevid. Man skulle kunna tro att jag hittade på saker att göra där i närheten bara för att få anledning att gå förbi Thelins. Och nu på morgonen dyker en tårta därifrån upp helt oförhappandes. Pappa är på väg till jobbet och du och jag till landet så jag hugger den brutalt i två delar och tar med mig den ena. Morfar kommer att gå i taket av lycka. Jag ger dig rosen. Du som knappt ätit en bulle förut knör in den hel i munnen. Gott! Säger du helt förbluffad. Tack tårtguden!