Harberget

En annan bra dag.

En sån där eftermiddag när man är på väg hem från jobbet och bara är sur. Lite svettig och irriterad. Trött och sliten och grälsjuk. Vill bara duscha, bråka om ingenting och vara grinig framför TVn tills man får gå och lägga sig. Man vet att det är stökigt när man kommer hem, att ingen handlat och att soporna står kvar i hallen fastän man sa till..klockan är snart halv fem och man är hungrig. I bästa fall finns det lite vitlöksost och en knäckemacka i skafferiet. I värsta fall bara något konstigt chilenskt ört-thé. Då måste man gå till kommunens sunkigaste Ica och hitta något annat.

Öppnar dörren som inte är låst men ingen är hemma. Konstigt..typiskt glömma låsa. Kastar skor och väska och hjälm i hallen. Upptäcker en lapp i köket. Det är en skattkarta. Här ska inte häckas framför TVn, någon vill leka med mig. Men jag har verkligen inte lust. Jag är ju hungrig. Med lappen finns lite godis och dricka att hålla mig på gott humör med. Jag tar ett djupt andetag och bestämmer mig för att ge det en chans. Byter inte ens tröja trots den där svala duschen jag längtat efter och ger mig ut i värmen igen på cykeln. Följer instruktioner. Klättrar i snår, hittar tecken, surar lite men dras motvilligt med i leken. Kanske ville jag egentligen göra slut när jag kom hem men plötsligt är jag i en annan verklighet. Kommer fram till Harberget där det är dukat till fest under en nybyggd trädkoja. Ljuslyktor i ljusgrönt glas med svagt rosa paljetter och pärlor runt kanterna, blommor i vaser, frukt, sprit och mat. Utvikta filtar, snickrade möbler av brädor mitt i urskogen. Allting mjuknar i mig. Det dåliga eftermiddagen blev den bästa kvällen. För att jag gjorde tvärtom. För att jag lät mig dras med av någon annan och släppte taget. Gör det ibland du också Snorpan, ibland vet andra precis vad du behöver.

…och en ärm

En ärm och framstycket kvar. Stickar i solen på landet och blir rikigt brun. Igår lekte vi med din bästis på morgonen och sedan åkte vi till Anna och hennes barn. Hela jag är fylld av tankar på glada barn som hoppar i gräset, vattenmelon, cyklar, longboards, Annas flicka som fångar dig gång på gång när du hoppar från bryggan i den lilla dammen, picknick-filtar i fleece, is-thé..mera barn och ärvda barnkläder till vintern. Ingen gång när jag vaknar på natten tänker jag på döden. Jag är fylld av livet.