Sommaren

Jag har skrikit att jag vill att det ska regna hela sommaren. Stampat på våra semesterplaner som inte går att genomföra längre. Rivit resekataloger i småbitar. Mina mentala semesterbilder har sipprat ut som tårar. Inget blev som jag ville.

Vad gör man då? Sommaren 2012 kan ju inte bara genomlidas. Den kan inte bara vara väntan och oro och smärta. Dagarna som snabbt ska passeras fram till RESULTATET och SVARET och de potentiella behandlingarna måste också får vara dagar med mening. Skapa något i sommar säger min kurator. Jag håller i hennas ord så det knakar. Skapa skapa skapa. Vi kan skapa något tillsammans i sommar. Något som inte fanns förut. Något som inte finns trots cancern eller tack vara cancern. Något som vi skapar för att vi är vi och för att vi vill. Men vad kan det vara?

Läser en annan cancermammas blogg. http://blogg.mama.nu/milosmamma/2012/06/28/planer/

Hon har gjort planer för framtiden. Min inspiration flödar. Jag ska göra planer och mål för vår sommar Snorpan, den ska inte bara glida oss ur händerna för den här sjukdomens skull. Din tredje sommar ska hända.