Wild mood swings

Nej men om man skulle ta och vänta lite till med att ge mig svaret på röntgen. Kanske tills nästa tisdag eller onsdag? Jomenvisst. Avsluta gärna med ett ”trevlig midsommar” och ”försök tänk på något annat”. Nej jag tänker inte på något annat. Inte en sekund släpper min hjärna tanken att ytterligare nästan en vecka ska gå innan jag får veta om jag kanske snart ska dö. Inte ens när jag sitter med din hand i min Snorpan, då precis när du ska somna och säger: Hand. Väldigt uppfordrande. Inte ens då. Då lägger min hjärna bara till att det är för din skull jag kommer att ringa och gasta och skrika i telefon på måndag morgon. För nu får det vara nog. Läkaren har redan varnat att köerna för en punktion av lymfkörtlarna som är nästa steg om dom ser något oroande, är långa. Här ska inte väntas ytterligare en vecka i så fall.

Anledningen: jag har inget inbokat möte med läkaren – bara ett telefonmöte. Och den som har ett personligt möte med läkaren måste ju ha sitt svar tills mötet – men ett telefonsamtal kan man ju lätt skjuta upp. Jag tackade nej till mötet för att jag inte ville belasta den redan upptagna läkaren. Tacken blev att hamna längst ner i högen. På telefon med röntgensköterskan sa hon: ja men om vi kan hitta en röntgentid till dig dagen innan ditt läkarbesök här så kan resultatet vara klart dagen efter. Jag insåg inte det motsatta: Om du inte har ett besök inbokat finns ingen anledning för oss att skynda på. Må era förbannade midsommarstänger brinna i helvetet vill jag skrika. Men vem bryr sig om vad jag vill? Inte sköterskorna. Inte cancern.

Plötsligt förstår jag människor som dricker eller missbrukar för att dämpa sin ångest. Jag vill liksom bara slå mig själv hårt i huvet. Glömma ett par timmar. Har inte tillräckligt med sprit hemma och vet inte var man hittar knark. Kanske tar jag några migräntabletter ikväll för att domna bort?

Hämtar dig på dagis Snorpan. Jag råkar klämma din fot i dörren. Du gråter. Jag lyfter upp dig i famnen och gråter också. Borrar in huvudet i ditt hår som du borrar in ditt i mitt. Snörvlar som du. Önskar att jag också hade en fot i kläm.