IT

Kommer till kontoret. Datorn startar inte utan visar en svart skärm med mystiska meddelanden. RInger IT-avdelningen och läser upp dessa. Jaha! Ja vi kommer och fixar. Några timmar senare har något dykt upp. Han fixar snabbt och säger varsågod och går. Jag loggar in. Försöker öppna ett dokument men hittar inget. Försöker med ett annat men inget napp. Kollar ”mina dokument”. Tomt. Kollar ”användare jag”. Också tomt. Hjärtat slår fortare. Ringer IT-avdelningen. ? Ja alltså vi körde ut en patch och det blev något fel. Och innehållet i min dator? Nej det är inte kvar. Inte kvar? Nej. Ni kände inte att ni skulle säga det i samma mening som nu är det klart? Jo, förresten inget du hade i din dator finns kvar. Jaha..jo kanske.

Hoppsan.

Av en ren slump hade jag sparat allt på min externa hårddisk i fredags. En ren slump.

Men kära it-människor om ni ska köra ut en patch – vad det nu är – som potentiellt kan äta upp allt innehåll i de anställdas datorer – skicka gärna ut en varning först. Typ: vi är inte jättebra på det här och för säkerhetsskull så gör en back up om nåt går snett.

Men du måste spara på vår server!

Ja den verkar ju jättestabil där vill jag gärna lägga upp mitt jobb! Ni verkar ju ha järnkoll liksom.

Men lite skönt ändå. Att få oroas och få hjärtflimmer av något totalt oviktigt. Jag lever ju! Känn på den tanken liksom.